Logopedie voor volwassenen

Taalproblemen
Logopedie helpt bij taalproblemen als gevolg van een beroerte of infarct (afasie). Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld woordenschatproblemen, problemen met het begrijpen van taal of communicatieproblemen met uw omgeving.

Spraakproblemen
Logopedie helpt bij spraakproblemen als gevolg van een beroerte of infarct, met verstaanbaar spreken of bij problemen met vloeiend spreken (stotteren).

Stemproblemen
Logopedie helpt bij stemproblemen die ontstaan als gevolg van een anatomische afwijking aan de stemplooien of als gevolg van verkeerd stemgebruik. Ook globusklachten (een gespannen gevoel in de keel met vaak stemklachten als gevolg) vallen onder de logopedische zorg.  

Afwijkende mondgewoonten
Logopedie helpt bij het verminderen van open mondgedrag en mond-ademen en bij het verbeteren van de slikbeweging. Ook helpt logopedie bij het bereiken van de optimale spierspanning van de articulatoren, die nodig zijn voor juist mondgedrag en een duidelijke spraak. Tevens helpt logopedie bij afwijkend kauwen (bijvoorbeeld: moeite met kauwen door een afwijkende spierspanning in het mondgebied). 

Slikproblemen
Logopedie helpt bij veilig slikken van eten en drinken. 

Chronische hoestklachten
Logopedie helpt bij hoestklachten waar u maar niet vanaf komt en waar geen medische oorzaak voor is gevonden. 

Scroll naar top